Як обрати кухонну витяжку: важливі нюанси

Як обрати кухонну витяжку: важливі нюанси

Кухонна витяжка є необов’язковим обладнанням, яке має бути у такому приміщенні. Спочатку в проектах завжди є отвір у стіні або стелі, який з’єднаний з вентиляційною системою. І витяжка повітря здійснюється природним шляхом. Однак цього не завжди достатньо. Краще, щоб це була витяжка спеціальна і працювала, у тому числі примусово, посилено відкачуючи пару, газ, неприємні запахи з приміщення. Це необхідно для безпеки та комфорту. Обладнання потрібно правильно підібрати, щоб витяжка кухонна справлялась із завданнями, поставленими перед нею.

Як вибрати кухонну витяжку

При виборі такого обладнання слід враховувати такі параметри:

  • Тип. Поширені два типи витяжок: рециркуляційна та прямоточна. Якщо можна встановити прямоточну витяжку і не потрібно буде підключати її до системи вентиляції довгим трубопроводом, краще вибрати саме її. Рециркуляційна коштує дорожче та її обслуговувати складніше.
  • Потужність. Вона визначається з урахуванням загальної площі та висоти стелі кухні.
  • Рівень шуму. Цей параметр спочатку особливо звертає він увагу, оскільки багато хто вважає його менш важливим. Але, на практиці, коли витяжка занадто гучна, це завдає серйозних незручностей. Небажано, щоб рівень шуму, що видається таким обладнанням, перевищував 50 ДБ.
  • Габарити та спосіб встановлення. Розмір повинен відповідати параметрам кухні. Що стосується типу установки, також потрібно вибирати той, який найбільше підходить.
  • Дизайн та матеріал корпусу. Перший параметр на якість не впливає і його потрібно підбирати відповідно до своїх особистих уподобань та загального стилю кухні, в якому все оформлено. Матеріал корпусу може бути з термостійкого пластику або з металу. Перевагу краще віддати металу, тому що за ним легше доглядати і він довговічніший.

Як обрати кухонну витяжку: важливі нюанси

Де придбати кухонну витяжку

Варіантів досить багато. Продаються вони у звичайних магазинах побутової техніки та електроніки, якщо знайти відповідний відділ. Також кухонних витяжок багато у каталогах інтернет-магазинів. Багато хто воліє замовляти онлайн, тому що асортимент вищий, ніж у звичайних магазинах і ціна трохи нижча. Виходить дешевше, навіть із урахуванням доставки. Або, якщо зручно, можна скористатися самовивозом і забрати замовлення з пункту видачі, що зробить покупку ще вигіднішою. Вкрай важливо бути впевненим у продавці та його репутації, щоб він на всі 100% гарантував оригінальність та якість.

Loading

Николай Лисов

Добавить комментарий

Next Post

Как правильно варить сосиски, чтобы они оставались сочными и не лопались

Чт Сен 22 , 2022
Кто из нас не любит сосиски? Эти мясные полуфабрикаты вкусны, просты в приготовлении, идеально подходят для завтрака на скорую руку. Всего пару минут в кипящей воде – и вкусное блюдо, от которого не откажется ни взрослый человек, ни ребенок, готовый! Но и по этому, казалось бы, простому делу есть свои […]