Як не помилитися з вибором умивальника у ванну кімнату

Раковина – надважлива річ у ванній кімнаті. Тому до вибору цієї сантехніки слід відноситися серйозно.

То на що ж треба орієнтуватися, обираючи умивальник у ванну, та як правильно його розмістити?

5 головних критеріїв правильного вибору умивальника

Основними орієнтирами при виборі раковини вважаються наступні:

  • форма;
  • розмір;
  • матеріал;
  • комплектація;
  • колір.

Форма. Варіантів достатньо: від класики до авангардних геометричних фантазій. Проте в першу чергу слід враховувати можливості простору ванної кімнати та особливості її інтер’єру. Напівкруглі та прямокутні моделі традиційно вважаються найергономічнішими. Круглі та овальні форми візуально пом’якшують загальну наповненість кімнати. А якщо дозволяє простір, то можна поекспериментувати зі складною геометрією ліній, ефектними бортиками та іншими цікавими дизайнерськими рішеннями.

Розмір. Спеціалісти рекомендують обирати рукомийники шириною від 40 до 70 см. Оптимальною глибиною чаші вважаються параметри 30-60 см. Ширші та глибші моделі будуть завеликими. Занадто вузькими раковинами користуватися незручно. А глибина менша за 30 см спричинятиме розбризкування води навколо умивальника.

Матеріал. Фаянсові та акрилові рукомийники привабливі зовні й доступні за ціною. Проте вони вважаються ненадійними. Чого не скажеш про раковини з нержавіючої сталі. Мінусами нержавійки є шумність та висока імовірність виникнення подряпин. Фарфорові умивальники міцніші за фаянсові, проте якщо говорити про надійність, то це, безперечно, раковини з каменю: натурального або штучного. Єдиний їхній недолік – дорогі. Є ще варіанти з дерева та скла.

Комплектація. Сифон, тумба, ніжка – при покупці важливо уточнювати, чи входять вони у комплект. Можливо, аксесуари доведеться купувати окремо, а це додаткові витрати.

Колір. Більшість моделей представлена у класичному білому.

Не менш важливим чинником є ціна. Звичайно, ідеальна раковина буде коштувати недешево.

Акцент на установці

За типом монтажу розрізняють наступні типи умивальників.

  1. Підвісні, або консольні. Головна перевага – кріплення на стіну, що дає можливість виграти простір під раковиною. Недолік – для такого рукомийника треба підбирати відповідний сифон, який не соромно буде виставити напоказ.
  2. Тюльпани, або п’єдестали. Ніжка надійно приховує всі комунікації та служить основною опорою. Мінус – займає багато місця.
  3. Врізні. Акуратність та компактність плюс купа вільного місця для чого завгодно: від мийних засобів до рушників. Єдиний недолік полягає у складності монтажних робіт: самостійно такий умивальник не встановиш.
  4. Накладні. Встановлюються на поличку. Також досить компактний варіант. Але підходить тільки для просторих приміщень.
  5. Над пральними машинами. Ідеальне рішення для невеликих ванних кімнат.

Усі перераховані моделі мають свої переваги та недоліки, які слід враховувати, обираючи умивальник.

Loading

Joseph King

Добавить комментарий

Next Post

Овсянка – это больше, чем просто еда: удивительные способы использования хлопьев не по назначению

Пт Фев 3 , 2023
Овсяная каша – одно из самых полезных блюд: она отлично насыщает и заряжает энергией на весь день. Но это далеко не единственные достоинства овсянки. Делимся самыми удивительными методами использования овсяных хлопьев, которые вам точно захочется повторить. Лишение жирного блеска на лице Страдаете от несовершенств на коже? Попытайтесь приготовить эту маску […]