Бюджетний варіант буріння свердловини на воду

Бюджетний варіант буріння свердловини на воду

Ручний спосіб буріння скважини у Львові є доволі відповідальним процесом, який вимагає проведення ретельної підготовки, пошуку відповідальних спеціалістів, які зможуть виконати роботу максимально якісно із застосуванням спеціалізованого обладнання.

Що таке ручне буріння?

Такий спосіб монтажу свердловини на воду передбачає використання ручних бурових установок. Існує декілька методів ручного буріння на воду:

  • Перший спосіб по-народному називається «забити свердловину». В цьому випадку використовується металева труба з пікою на нижньому кінці. В місці, де планується встановити фільтр, перфорується і зверху напаюється сітка, виготовлена з нержавіючої сталі. Далі за допомогою шнека виконується проходження верхнього шару ґрунту. На цьому етапі потрібно вставити трубу, і ударом кувалди її погружати в землю. Може використовуватися шлямбур чи перфоратор. Труба в муфтах повинна нарощуватися до потрібної глибини. На її верхню частину накручується ручна колонка. Такий варіант використовувався, коли ще не було труб із пластика.
  • Другий спосіб має назву «пробити свердловину». Спочатку виконується проходка до води з допомогою шнека. Далі робоча труба заводиться в свердловину і в неї закидається желонка – труба, що має довжину 1-1,5 м, оснащена заточеним наконечником, в середині якої знаходиться шар. Під час удару об обводнений ґрунт порода потрапляє в желонку і утримується шаром. Далі необхідно підняти желонку на поверхню і вивільнити від породи. При цьому робоча труба заходить глибше в землю. Шляхом її нарощування до потрібної глибини відбувається буріння. Після досягнення потрібного шару (крупного піску) в неї заводять пластикову трубу, на яку намотується сітка. Далі її виймають назовні, після чого свердловина може прокачуватися і встановлюватися насос.
  • «Замивка свердловини». Третій спосіб, схожий на попередній, але в цьому випадку желонка не застосовується. Замість неї використовують трубу зі шлангом, який під’єднується до насоса. В джерело під тиском поступає вода, розмиває породу, обсадна труба опускається в ґрунт.

Бюджетний варіант буріння свердловини на воду

Переваги ручного способу

Така техніка буріння на воду застосовується, коли неможливо використати великогабаритну установку через необхідність збереження ландшафту, проблеми з місцем розташування такої машини. За рахунок невеликої глибини такі вододжерела можна оснащувати ручними насосами, і економити на електроенергії. Вартість робіт по організації автономного вододжерела невисока, вони виконуються на протязі одного дня.

Важливо знайти кваліфікованих майстрів, які виконають буріння ручним способом якісно і у відповідності до технології. Це дозволить забезпечити тривалий термін експлуатації свердловини і високу якість води. Сайт Послуги.UA пропонує можливість швидкого пошуку спеціалістів, які мають високий рейтинг, позитивні відгуки та достатній досвід для виконання таких робіт безпосередньо у вашому регіоні.

Loading

Joseph King

Добавить комментарий

Next Post

Как ухаживать за жирной кожей

Сб Сен 25 , 2021
Традиционно обладатели жирной или комбинированной кожи страдают от блеска, высыпаний и различных воспалений, которые провоцирует грязный и сухой воздух городов. Рассказываем, как избежать проблем и как правильно ухаживать за кожей. Липидный барьер эпидермиса может быть поврежден по разным причинам, самая частая — неправильный уход за кожей, использование слишком агрессивных, подсушивающих […]