Які документи для розлучення потрібні і як мирно розділити майно

Розлучення – справа непроста, і потребує не лише моральної, а й юридичної підготовки.

Loading

Розлучення – справа непроста, і потребує не лише моральної, а й юридичної підготовки. Про те, які документи потрібні для розлучення, як почати цю непросту процедуру та як ділити майно.


Як розлучитися в Україні в 2020 році


Розлучитися в Україні можна декількома способами, вибір яких залежить від того, чи є у подружжя діти.

Якщо дітей немає — розлучитися можна через РАЦС, подавши спільну заяву. Це можна зробити і одному з подружжя, але частина заяви того, хто не присутній при подачі повинна бути завірена нотаріально. На жаль, бувають випадки, коли подружжя не може вже домовитися і про спільну заяву — тоді можна звернутися до суду з позовною заявою. Це може зробити будь-який з подружжя.

Якщо у подружжя є діти, то без звернення до суду розлучитися не можна. Але тут також, за словами адвоката, є кілька варіантів: більш легкий і конфліктний.СПОНСОРСКИЙ КОНТЕНТ

Погляд эксперта: Більш легкий полягає в спільній подачі заяви обох подружжя до суду. До заяви обов’язково додається нотаріально посвідчена згода батьків. У такій угоді повинні бути вирішені всі істотні питання подальшого утримання та виховання дитини: з ким буде проживати дитина, як буде представляється з іншим чоловіком, розмір аліментів того з подружжя, який буде проживати окремо.

Другий шлях складніший, оскільки судові розгляди можуть затягнутися на роки.

Погляд Эксперта: Другий шлях — конфліктний, адже передбачає кілька виробництв. Так на сьогодні судова практика не об’єднує в одне провадження питання розірвання шлюбу, аліментів, місця проживання дітей та способу участі у вихованні дітей і розділу майна. Тому, не домовившись відразу про всі моменти, часто колишнє подружжя потрапляють в пастку затяжних судових розглядів. А деякі з них можуть тривати роками.

Проте, за словами Таїсії більшість так званих «сімейних спорів» віднесли до категорії малозначних справ, і суди можуть розглядати їх без виклику сторін, а значить швидше. Якщо сторони не захочуть з’ясувати свої стосунки в суді особисто.


Як розділити майно в Україні


документи для розлучення
Як розлучитися в Україні

Розділити майно у разі розлучення можна також мирним шляхом і через звернення до суду. Якщо подружжя ще перебувають у шлюбі може бути складений шлюбний договір, в якому зазначено, що і хто з подружжя отримає після розлучення. Якщо ж подружжя вже розведено — можна скласти договір поділу майна.


Які документи необхідні для розлучення в Україні


документи для розлучення
Як розлучитися в Україні 

Для того щоб розлучитися необхідно надати наступні документи:

  • свідоцтво про шлюб,
  • паспорт громадянина України,
  • заява.

Якщо є неповнолітні діти:

  • заява з причиною розлучення,
  • свідоцтво про шлюб,
  • свідоцтва про народження спільних дітей — копія,
  • паспорта — копія,
  • договір про виховання і забезпеченні дитини після розлучення.

Loading

Joseph King

Добавить комментарий

Next Post

5 вещей, которые убивают нашу уверенность в себе

Пн Мар 23 , 2020
Несколько советов для тех, кто хочет многого добиться, но не уверен, что у него получится. Эту статью можно не только прочитать, но и послушать. Если вам так удобнее — включайте подкаст. Уверенные в себе люди невольно вызывают восхищение. При взгляде на них возникает ощущение, что им всё удаётся и потому-то […]