Що таке УЗД скринінг вагітності і чи безпечно це?

Що таке УЗД скринінг вагітності і чи безпечно це?

Якщо ви – майбутня мати і хочете перевірити, чи все гаразд із дитиною, а також дізнатися її стать, записуйтеся на узд скрінінг у Львові. Це швидка і безпечна процедура, яка не лише вперше дасть вам змогу почути серцебиття малюка й побачити маленькі ніжки, а й підтвердить, чи все гаразд із його розвитком та як минає вагітність. Звертайтеся до кваліфікованих фахівців клініки Urosvit та будьте впевненими в отриманих результатах.

Для чого робити УЗД скринінг вагітним?

Пренатальний УЗД скринінг, згідно з протоколами Всесвітньої організації охорони здоров’я, є рекомендованою для всіх вагітних процедурою, яку радять робити щонайменше раз, а краще кожного триместру, тобто тричі за всю вагітність. Адже на сьогодні це єдиний достовірний спосіб дізнатися, чи правильно розвивається плід і чи немає загроз його життю і життю матері. Ще одним компонентом скринінгу вагітності є аналіз крові, проте він не має такого ефекту, адже дає “сухий” результат. Натомість на УЗД ви можете вперше побачити свого малюка та дізнатися його стать. Крім мого, процедура дає змогу виявити ймовірні патології та загрози життю матері і дитини, наприклад:

  • генетичні відхилення у плоду;
  • позаматкову або завмерлу вагітність;
  • загрозу викидня;
  • прееклампсію (артеріальну гіпертензію у матері);
  • аненцефалію (патологію мозку дитини, яка полягає у повній або частковій відсутності півкуль);
  • обвивання пуповиною;
  • неправильне розташування дитини в утробі;
  • тілесні вади і дефекти;
  • патології плаценти.

УЗД не варто боятися – ця процедура цілком безпечна для матері і для дитини, до того ж абсолютно безболісна, якщо не рахувати легкого дискомфорту від холодного гелю-провідника.

Що таке УЗД скринінг вагітності і чи безпечно це?

Коли варто проходити процедуру

Пройти плановий скринінг вагітності жінку скеровує лікар, у якого вона стоїть на обліку, зазвичай це відбувається між 11-м і 13-м тижнями вагітності. Ви можете записатися й швидше, але плід ще не буде достатньо сформованим для встановлення багатьох показників.

У другому і третьому триместрах скринінг потрібно проводити на 18-20-му і 30-34-му тижнях відповідно. Особливо важливо зробити УЗД скринінг незадовго перед пологами, щоб переконатися, що для них немає загрози. Саме таке передпологове УЗД дає змогу жінці заспокоїтися й морально підготуватися, наприклад, до можливого кесаревого розтину, тому його не варто ігнорувати.

Як відбувається скринінг

Під час процедури ви лягаєте на кушетку й оголюєте живіт, на який фахівець нанесе гель-провідник і за допомогою датчика “скануватиме” положення плода і визначатиме всі потрібні параметри. Після завершення процедури вам дадуть отримані результати і перші фото малюка, а також, за бажанням, у запечатаному конверті повідомлять стать дитини, щоб потім урочисто її дізнатися.

Loading

Joseph King

Добавить комментарий

Next Post

6 признаков того, что ты растишь манипулятора

Сб Янв 22 , 2022
Ребенок — отражение родителей. Поэтому любые манипуляции детей — это повод для взрослых присмотреться и к своему поведению. Психологическая манипуляция — это поведение, направленное на достижение выгоды в одностороннем порядке. Если говорить о детях, то сознательное манипулятивное поведение начинается примерно в старшем дошкольном возрасте. До этого манипуляции чаще всего носят […]