Правила оформлення технічного паспорта на нерухомість

Правила оформлення технічного паспорта на нерухомість

Як за купівлі об’єкта нерухомості, так і при переоформленні житлового об’єкта виникає потреба у оформленні технічного паспорта на нього. Ця документація може знадобитися для різноманітних цілей (продаж, купівля, обмін, дарування, іпотечне кредитування тощо).

Які дані можуть входити до технічного паспорта?

Ознайомитися з тим, що собою являє цей документ, можна тут, на сайті приватного БТІ «А++». Під час підготовки технічного паспорта до документа обов’язково вносять таку інформацію:

  • Загальна площа всього об’єкта та кожного окремого приміщення.
  • Товщина встановлених стін, несучих конструкцій та перегородок.
  • Матеріали, які були використані при зведенні несучих конструкцій, перегородок та фундаменту.
  • Дата, коли було закінчено будівельні роботи.
  • Чисельність поверхів.
  • Покрівельна система, її особливості та матеріали, що використовуються для конструювання.

У список фахівці рекомендують вводити лише найважливіші і значні технічні параметри. Всі вони мають відповідати дійсності, інакше документ буде визнаний недійсним. У деяких випадках виникає потреба у внесенні до техпаспорту додаткових даних. Для того, щоб поданий документ був підготовлений за всіма правилами, цю роботу варто довірити професіоналам.

Особливості отримання технічного паспорту

Перед тим, як здійснюватиметься підготовка технічного паспорта, працівники БТІ обов’язково проведуть процедуру інвентаризації. Подібні дії можуть здійснювати лише відповідні професіонали, які мають всі необхідні дозволи, а також сертифікати.

Правила оформлення технічного паспорта на нерухомість

Щоб професіонали розпочали оформлення технічного паспорта, слід підготувати кілька основних документів. У їх перелік обов’язково вводять такі дані:

  • Правовстановлюючі папери.
  • Угода, яка підтверджує факт придбання об’єкта окремого приміщення.
  • Документ, за допомогою якого можна засвідчити особу.
  • Додаткові документи, які можуть бути потрібні у відповідних інстанціях.

Як пришвидшити процес оформлення технічного паспорта?

Щоб процедура оформлення даного документа не займала багато часу, варто довіряти її проведення професіоналам, які мають досить великий досвід. У Івано-Франковську такою установою є приватне БТІ «А++». Його працівники допоможуть не лише з підготовкою всіх необхідних паперів, а й із поданням усіх необхідних документів. Це дозволить порядок прискорити процес оформлення технічного паспорта.

Loading

Николай Лисов

Добавить комментарий

Next Post

Донорство яйцеклітин: що слід знати?

Чт Янв 20 , 2022
Останнім часом стає все більш популярним донорство яйцеклітини. З її допомогою здійснюється штучне запліднення і жінки, які не можуть самі мати дітей, отримують можливість виносити та народити дитину. Але при цьому не всі жінки знають, що собою являє сама процедура забору яйцеклітини. Тому перед тим, як скористатися цією послугою або […]
Донорство яйцеклітин: що слід знати?