Холодні часи осені та зими: як їх пережити?

Холодні часи осені та зими: як їх пережити?

Саме осінню та зимою люди найбільше хворіють грипом, адже їм потрібно йти на роботу навіть у погану погоду. А дощі та вітер можуть стати причиною нежиттю та кашлю. Тож, треба піклуватися про своє здоров’я кожен день. Це означає, що потрібно не тільки носити теплий одяг, а й добре харчуватися та пити вітаміни. Це поліпшить  загальний стан і буде захистом від частих застуд.

Для чого приймають вітаміни?

Вітаміни виробляють з урахуванням специфічних потреб жіночого, чоловічого та дитячого організму. Але, у зв’язку з такими особливостями жіночого організму, як наявність критичних днів, вагітність та інших, у деяких вітамінах жінка потребує більше, ніж чоловік. На полицях аптек чи в онлайн-просторі ви можете навіть знайти спеціальний вітамінний комплекс для жінок, який допоможе завжди бути здоровим й повним сил. Такі комплекси складаються з різних видів вітамінів з додаванням корисних речовин: магнію, кальцію, заліза та ін.

Які саме вітаміни пити заради профілактики застуди

Вітаміни поліпшують обмін речовин, підвищують працездатність та формують захист від інфекцій. Задля профілактики таких захворювань, як грип або застуда, в першу чергу згадується вітамін С. Він міститься у лимонах та інших цитрусових, у ківі, капусті, томатах та інших овочах та фруктах. Окрім вітаміну С важливу роль у забезпеченні захисту здоров’я відіграють інші:

  • Вітамін Д3 є у жовтку яйця, риб’ячому жирі, вершковому маслі, сирі твердих сортів. Він сприяє засвоєнню  кальцію в організмі, допомагає роботі серця і нервової системи. Д3 можна отримати завдяки сонячним променям. У ясні, сонячні дні виходьте на вулицю, аби збагатитися цим вітаміном.
  • Вітамін Е міститься у рослинних оліях, зелених овочах, насінні, горіхах. Це антиоксидант, він вповільняє процеси старіння, сприяє розвитку та формуванню клітин і тканин.
  • Вітаміном А збагачена морква, також він є у риб’ячому жирі і печінці. Цей вітамін необхідний для здорової шкіри і волосся, регенерації слизових оболонок, доброї роботи імунної системи.

Перед початком прийняття вітамінів слід прочитати інструкцію та за можливістю проконсультуватися з сімейним лікарем. Забагато вітамінів, їх дисбаланс так само шкідливі для здоров’я, як і їх брак в організмі.

Холодні часи осені та зими: як їх пережити?

Слідкуємо за харчуванням

Окрім того, що у осінній та зимовий сезони ви можете вживати вітаміни для дорослих, не слід забувати слідкувати за харчуванням, його різноманітністю. Бажано їсти свіжі овочі та фрукти, які не піддавалися термічній обробці. Також має важливе значення додавання до страв кропу, петрушки. Щоб почувати себе бадьорим та активним, робіть зарядку, прості вправи на грізні групи м’язів.

Loading

Николай Лисов

Добавить комментарий

Next Post

Стоматологічна клініка "Стоматологія Драганчука"

Пт Дек 2 , 2022
Щоб відчувати себе впевнено та знизити ймовірність виникнення проблем зі здоров’ям, слід особливу увагу приділяти стану зубів. Багато людей вважають за краще звертатися до стоматології Драганчука. І в ефективності лікування в цій клініці можна переконатись, якщо перейти на сайт www.draganchuk.com.ua, ознайомитися з галереєю робіт. Який перелік послуг надається? Віддаючи перевагу […]
Стоматологічна клініка "Стоматологія Драганчука"