Алкоголізм — це не слабкість волі

Алкоголь змінює біохімію мозку і змушує людину поводитися ірраціонально, мати перепади настрою і бути агресивною навіть у тверезому стані. При цьому алкоголік не усвідомлює, що його поведінка змінилася. Діє імпульсивно. Його дії суперечать тому, що він говорить. Коли ви визнаєте, що це наслідок хвороби залежності, а не питання свідомого вибору, вам буде набагато легше говорити раціонально, а не емоційно.

Найважливіше — це зрозуміти той факт, що алкоголізм — це не слабкість або погана воля хворого, а складне захворювання, що вимагає спеціалізованого лікування алкоголізму в Житомирі. Самостійно подолати його вкрай складно.

Ваше життя страждає. Найрідніша вам людина більше з вами не розмовляє, а якщо й розмовляє, то тільки після того, як добре випила. Ви вже це знаєте — у неї проблеми з алкоголем. Вона так не думає. Перед вами стоїть величезна дилема — піти чи допомогти?

Як поговорити з алкоголіком?

Багато членів сімей, які мають проблеми з алкоголем, звертаються за порадою і допомогою в наркологічний центр. Вони у відчаї запитують, як його змусити? Як на нього натиснути?

Часто говорити неможливо, кожна спроба діалогу закінчується бійкою, запереченням і нападом. Потім виявляється, що розмова супроводжувалася підвищеним тоном голосу, оцінками та критикою з обох сторін. У своїй безпорадності близькі запитують, як врятувати алкоголіка, як йому допомогти…

Фахівці клініки лікування алкоголізму в Житомирі розмовляють із залежною людиною в спокійній атмосфері. Тому важливо:

  • зберігати спокій,

  • говорити, коли пацієнт тверезий (зазвичай вранці),

  • запевнити пацієнта, що він важливий для близьких, які хочуть йому допомогти,

  • переконати пацієнта в занепокоєні за нього і страху наслідків для здоров’я, які може спричинити тривале вживання алкоголю,

  • не звинувачувати, не судити, не критикувати,

  • запевнити пацієнта в підтримці,

  • представити пацієнту можливості та форми доступного лікування,

  • попросити алкоголіка пройти курс лікування в центрі лікування наркозалежності,

  • пояснити свої очікування і бути послідовними.

Якщо ви відчуваєте тривогу з приводу розмови та турбуєтеся про те, як вона пройде, спочатку проконсультуйтеся з терапевтом тут https://trezvo.life/uk. Іноді однієї бесіди недостатньо і необхідно провести кілька зустрічей, щоб залежна людина зрозуміла, що настав той момент, коли їй необхідна допомога фахівця.

Для подолання алкоголізму потрібна готовність, яка визнає нездатність контролювати вживання алкоголю і бажання зупинитися. Коханій людині лишається тільки говорити, чітко визначати свої очікування та бути послідовною.

Loading

Joseph King

Добавить комментарий

Next Post

Ваши волосы будут чистыми всю неделю: несколько простых уловок

Чт Дек 7 , 2023
Мытье головы может быть крайне надоедливым процессом, особенно если вы являетесь обладательницей густой шевелюры. Такие локоны нужно промывать более тщательно и желательно дважды за купание, чтобы смыть с них все загрязнения. И иногда процедуру приходится повторять через день, а то и на следующие сутки, поскольку внешний вид быстро портится. Однако […]