Site icon kalambus.com

Що слід враховувати під час вибору житла в новобудовах?

Що слід враховувати під час вибору житла в новобудовах?

Рано чи пізно багато жителів Львова без власної оселі повинні зробити складний вибір – купити квартиру в старому будинку або в новобудові. Складність закладається у тому, що кожен з варіантів має свої переваги: з одного боку, старі будинки перевірені часом, а новобудови Львова https://vdoma.online/residential-complexes ще викликають деякі сумніви. З іншого боку нові споруди мають нові комунікації, зможуть простояти значно більше, мають більш зручне планування. Чи складно вибрати один з двох варіантів, як може здатися на перший погляд?

Думка експертів

Вони вважають, що вибрати один з варіантів достатньо просто, якщо звертати увагу на декілька важливих моментів, які допоможуть кожному жителю Львова.

Клас новобудови

Сучасні житлові комплекси прийнято розділяти на чотири основні класи, а саме:

Від класу новобудови насамперед залежить те, наскільки комфортні умови всередині будинків, а також у дворах. Найпоширенішими є житлові комплекси класу «Економний» та «Комфорт».

Мінімальна ціна за квадратний метр

В інтернеті у відкритому доступі є чимало інформації про мінімальні, а також середні показники цін за квадратний метр у квартирах новобудов. Завдяки цьому досить легко відстежити те, чи справді чесна та достовірна вказана в оголошенні ціна. Таким чином, значно зменшується шанс потрапити на шахраїв.

Розташування житлового комплексу

При виборі житлового комплексу важливо враховувати його наближеність до потрібних місць, в яких часто бувають або будуть (з розрахунком на майбутнє) мешканці. Наприклад, це може бути офіс або школа, університет. Також заздалегідь варто перевірити, чи близько розташований ЖК до різних промислових об’єктів і чи є неподалік базова інфоструктура – ​​магазини, аптеки тощо.

Технологія зведення комплексу

На даний момент житлові комплекси будують, вибираючи з трьох різних технологій будівництва, а саме:

  1. Монолітні будинки – дозволяють у майбутньому проводити практично будь-яке перепланування, за рахунок того, що несучих стін мало. Для будівництва такого будинку потрібно не менше двох років. Належать до середнього цінового сегменту.
  2. Панельні будинки – найдешевші, а також найменш комфортні для проживання будинку. Найменш комфортними вони вважаються через те, що стіни в них досить тонкі і не міцні, за рахунок чого утворюється погана звукоізоляція і часто з’являються протяги та інші проблеми.
  3. Цегляні будинки – найкомфортніші з усіх наведених у списку. У них краще зберігається тепло, а також чудова звукоізоляція. З мінусів даного типу будинків є те, що через нерівномірне укладання досить важко проводити ремонтні роботи. Це найдорожчі будинки серед усього сегменту.

Враховуйте ці моменти та зможете швидко придбати квартиру мрії.

Exit mobile version